Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Blackmore's night




Αν και οι περισσότεροι "νεραιδοπαρμένοι", σίγουρα θα έχουν ακούσει για τους blakcmore's night, για αυτούς που δεν έχουν ακούσει έκανα αυτό το Post. Οι blakcmore's night μπορούν με τα τραγούδια τους να σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές και να σε κάνουν να πιστέψεις ακόμα περισσότερο στους θρύλλους των νεραιδών. Με μια ιδιαίτερη μουσική , την οποία δεν μπορώ να κατατάξω σε καποιο συγκεκριμένο είδος, και με στίχους που μοιάζουν με ιρλανδέζικους τοπικούς θρύλλους, ο κύριος blackmore (κιθαρίστας των rainbow, deep purple ) και η γυναίκα του, candice night, μας ταξιδεύουν με κάθε τους τραγούδι σε μια άλλη μαγευτική ιστορία.
To συγκρότημα ολόκληρο απαρτίζεται από 7 συνολικά μέλη (μαζί με τον blackmore και την candice) και μετράει σχεδόν 14 χρόνια ζωής. Συνολικά έχουν 8 albums, με τον τελευταίο που θα βγει στην κυκλοφορία στις 3 Σεπτεμβρίου. Επίσης έχουν 2 live albums και 3 συλλογές. Κατά την καθαρά προσωπική μου άποψη οι 2 καλύτεροι δίσκοι τους ήταν το under a violet moon (1999) και το ghost of a rose (2003).Παρόλα αυτά και οι υπόλοιποι δίσκοι αξίζει να τους ακούσει κανέις. Παραθέτω στη συνέχεια μερικά απο τα χαρακτηριστικά τραγούδια τους αλλά και μερικά αγαπημένα.Αξίζει να τους ακούσετε!
Εδώ στο τέλος, θέλω να κάνω μια μικρή παρένθεση για τους φαν του ritchie. Ο Ritchie blackmore, εχει κατακριθεί και σχολιαστεί από πολλούς για την στροφή που έκανε απο τους deep purple και τους rainbow στους blackmores night. ΠΙστεύω πως ο blackmore είχε δώσει ότι ήταν να δώσει στην ροκ σκηνη και απλώς έκλεισε ένας κύκλος και άνοιξε ένας νέος.Και στο κάτω κάτω πόσο μπορείς να κατακρινείς έναν τόσο μεγάλο δημιουργό, όταν στα 50 του μαγεύεται απο μια μικρή νεραιδοπαρμένη (και μεταξύ μας πανεμορφη) κοπέλα και αποφασίζει να αλλάξει λίγο το στυλ μουσικής του για χάρη της ? Άλλοστε την προσφορά του στο ροκ την είχε κάνει και με το παραπάνω και το στυλ του είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει απο τον τελευταίο δίσκο των rainbow. Κατα την γνώμη μου λοιπόν κάποιες απο τις κριτικές που φέρει στο ονόμα του είναι λιγάκι υπερβολικές και άδικες. Και εδώ κλέινει η μικρή(?) παρένθεση.  :)

Καλή ακρόαση

Castles and Dreams
Loreley
Play minstrel play
wind with the willows 
Fires at midnight
Και ενα Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου